Eigenschappen

 • Stadslocatie
 • 24 zelfstandige woonstudio's
 • Gezamenlijk dakterras
 • Internetcafe
 • Creatieve ruimte
 • Sport abonnementen

" Het omzien naar anderen is als een tweede natuur voor de begeleiders hier"

                                                               

Locatie Van Muijlwijk

Locatie Van Muijlwijk is een echte stadslocatie. Middenin het centrum van Arnhem bieden wij 24 ruime woonstudio’s aan, aan mensen uit de doelgroep algemene psychiatrie en autisme.

 

Herstelondersteunde dienstverlening

De begeleiding op locatie Van Muijlwijk is gericht op re-integratie en socialisatie; meer zelfstandigheid en de regie over eigen leven weer terug nemen. Daarbij is het vergroten van het sociale netwerk van essentieel belang.

Op locatie Van Muijlwijk werkt een betrokken en enthousiast team. Tussen 7 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds is er begeleiding op de locatie aanwezig. Gedurende de nacht is er een zogenaamde ‘slaapdienst’ op de locatie.

Om de ondersteuning nog beter af te stemmen op de doelgroep wordt voor de scholing van onze begeleiding samengewerkt met gespecialiseerde centra zoals het Dr. Leo Kannerhuis. De begeleiders volgen allen een algemene- en een verdiepingscursus over autisme.

Ook de mogelijkheid om door te stromen naar meer zelfstandigheid hoort bij herstel. Daarvoor werken we samen met woningbouwvereniging Vivare, waarvan we zelfstandige woningen huren. Zo wordt bewoners de mogelijkheid geboden om door te groeien naar meer zelfstandigheid met waar nodig ambulante ondersteuning vanuit Woonzorgnet.

Dagbesteding

Door de centrale ligging kunnen mensen gebruik maken van een groot aanbod aan dagbestedingsmogelijkheden in de buurt, bijvoorbeeld in samenwerking met Siza. Samen wordt gekeken naar een passende daginvulling, helemaal afgestemd op de vraag van de bewoner. Een ander mooi voorbeeld is de samenwerking met STIP: Hiermee loopt een initiatief via Trimbos waarbij bewoners kunnen worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Hierdoor kunnen zij andere mensen helpen en van betekenis zijn bij hun herstel.

Doelgroep

Algemene Psychiatrie/Autisme.

De locatie

Van Muijlwijk heeft 24 zelfstandige woonstudio’s, allen voorzien van een eigen kitchenette, douche en toilet. De gemiddelde studio oppervlakte is 25m. De studio’s hebben allen een prachtig uitzicht op de binnenstad van Arnhem. In iedere studio is een internet- en tv aansluiting aanwezig.

We streven ernaar dat mensen hun eigen sfeer creëren in hun studio. Een zelfstandige veilige plek waar mensen zelf keuzes kunnen maken en zeggenschap hebben. Een plek waar vanuit mensen op een persoonlijke wijze aan het eigen herstel proces kunnen werken.

Van Muijlwijk beschikt over een grote algemene ruimte, waar bewoners samen kunnen eten of andere activiteiten kunnen organiseren. Beneden in de kelder is een bioscoop en er is ruimte  voor creatieve activiteiten. Ook staat er een tafeltennistafel. 

Klik hier om foto's van de locatie te bekijken.

Sfeer en specifieke kenmerken

In het kader van herstel en participatie is er een internetcafé ingericht. Sociale media inzetten als een van de middelen om zo het sociale netwerk te vergroten. Bijvoorbeeld op de website www.jezelfzijn.info. Hier kunnen bewoners naar buiten toe hun verhaal doen.

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Locatie Van Muijlwijk beschikt over abonnementen voor de locale sportschool en zwembad “De Koppel” , waar bewoners kosteloos gebruik van kunnen maken. Dit om een gezonde leefstijl en sporten te stimuleren.

Omgeving

Locatie Van Muijlwijk ligt midden in het centrum van Arnhem. Het is een levendige en plezierige woonomgeving met allerlei voorzieningen binnen handbereik. Er is volop keuze om iets te ondernemen. Niet alleen de bibliotheek, bioscoop en theater liggen op loopafstand, ook het prachtige Sonsbeekpark ligt om de hoek! Voor een mooie wandeling of om even lekker uit te waaien is dit een plek bij uitstek. Ook langs de Rijnkade is het heerlijk vertoeven. Gezien de ligging van de locatie maken we veel gebruik van locale dagbestedingsmogelijkheden en locale activiteiten zoals het Kwartiermakersfestival, exposities of bijvoorbeeld museumdagen.

Partners in zorg

Voor onze locatie Van Muijlwijk werken we onder andere samen met het Dr. Leo Kannerhuis, ProPersona, IBASS en GGNet. Ook zijn wij aangesloten bij S.A.G (Samenwerkingsverband Autisme Gelderland)

Meer weten?

Wil je meer informatie over locatie Van Muijlwijk, of een van onze andere locaties, bel dan met onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling, tel. (0317) 398 800. Wij helpen je graag verder! Ook kun je contact opnemen met de gemeente Arnhem. T: 0900-1809 of E: beschermdwonen@wijkteamsarnhem.nl

Aanmelden?

Als jij je wil aanmelden voor locatie Van Muijlwijk, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.

 • Voor inwoners uit Arnhem geldt: aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij het betreffende wijkteam, via https://www.wijkteamsarnhem.nl/beschermd-wonen/
 • Woon je in een van de regio gemeentes dan moet je eerst een aanmelding doen bij je eigen WMO loket.
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • Wanneer het wijkteam een beschikking afgeeft, wordt Woonzorgnet hiervan op de hoogte gesteld.
 • Woonzorgnet stuurt je een aanmeldpakket toe.
 • Woonzorgnet beoordeelt de aanmelding op geschiktheid en de mogelijkheid tot plaatsing. 
 • Bij verwachte geschiktheid word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Eigenschappen

 • Stadslocatie
 • 24 zelfstandige woonstudio's
 • Gezamenlijk dakterras
 • Internetcafe
 • Creatieve ruimte
 • Sport abonnementen
Download brochure