Eigenschappen

 • 25 zelfstandige studio's
 • Bosrijke omgeving
 • Centrum op loopafstand
 • Fietsenwerkplaats
 • Houtbewerkingswerkplaats
 • Kassen

 

 

" Ik werk graag in onze houtbewerkings- werkplaats, we maken leuke dingen"

                                                                                                   

Locatie Het Kodal

Het Kodal is een ruim opgezette locatie en biedt 25 zelfstandige woonstudio’s aan, verdeeld over 2 verdiepingen. Eigenheid is sleutelwoord voor wonen binnen Het Kodal. Geen verplichtingen, geen dwang of drang. Wel is het van belang om rekening met elkaar te houden. Fatsoensnormen staan hoog in ons vaandel.
We bieden op Het Kodal ondersteuning aan mensen uit de doelgroep algemene psychiatrie en verslaving.


Herstel ondersteunende dienstverlening

Op Het Kodal is de begeleiding voornamelijk gericht op het binnen de grenzen van het afgesproken gedoogbeleid, een zo optimaal mogelijk geaccepteerde en geïntegreerde manier van wonen, werken en een zinvolle daginvulling te stimuleren. Dit doen wij volgens de HEE methode, wat staat voor herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid. De begeleiding is individueel; samen met de Persoonlijk Begeleider bepaalt de bewoner de zorgvraag. Er wordt hierbij uitgegaan van positiviteit en de eigen mogelijkheden van de bewoner. Het Kodal biedt ook de mogelijkheid tot ambulante begeleiding, voor bewoners van Woonzorgnet die willen doorstromen naar een meer zelfstandige woonplek.

Dagbesteding en/of werk

Bewoners worden gestimuleerd om een zinvolle daginvulling te hebben. Dat kan in de vorm van werk maar ook dagbesteding of vrijwilligerswerk is een optie. Naast een aantal aanbieders voor dagbesteding in de omgeving, werken wij samen met Tactus verslavingszorg voor de interne dagbesteding op locatie Het Kodal. Mocht de stap om extern dagbesteding te volgen nog te groot zijn, kunnen mensen starten met dagbesteding op de eigen locatie. Locatie Het Kodal leent zich bij uitstek voor het ontwikkelen van (buiten)activiteiten. Werkzaamheden op het gebied van houtbewerking, buitenwerk/groenvoorziening en een groentetuin inclusief kasteelt. Ook voor externe deelnemers uit de Regio Noord Veluwe is het mogelijk om bij ons dagbesteding te volgen.

Doelgroep

Psychiatrie / Verslaving

Het Kodal biedt 24-uur per dag ondersteuning. Mensen met een GGZ indicatie kunnen ondersteuning krijgen van Woonzorgnet, zowel intramuraal als extramuraal. Mensen die een behandeling nodig hebben brengen we in contact met GGZ Centraal of met Tactus verslavingszorg.

Binnen de grenzen van het vastgestelde gedoogbeleid willen we een optimaal geaccepteerde en geïntegreerde manier van wonen, werken en een zinvolle daginvulling stimuleren.

Het gedoogbeleid wat gehanteerd wordt beperkt zich tot (gematigd) alcoholgebruik en cannabis. Hard drugs (bezit of gebruik) is contra-indicatie voor verblijf.

De locatie

Iedere bewoner bezit een eigen woonruimte variërend van 20m2 tot 30m2 en heeft een eigen keukenblok, douche en toilet. Vanzelfsprekend zit TV- en internetaansluiting in het pakket.

We vinden het erg belangrijk dat mensen hun eigen sfeer creëren in  hun studio. Een zelfstandige, veilige plek waar mensen zelf keuzes maken en zeggenschap hebben. Een plek waar vanuit mensen op een persoonlijk wijze aan het eigen herstelproces kunnen werken.

Deelname aan gezamenlijke momenten (koffie, thee, maaltijden) wordt gestimuleerd maar is niet verplicht. Verder is er een ruime groepskeuken en een eet- en woonkamer voor gezamenlijke activiteiten. Het bos, de buitenlucht en de ruime tuin zorgen ervoor dat, zodra het weer het toelaat, veel buiten wordt geleefd.

Klik hier om foto's van de locatie te bekijken.

Specifieke Kenmerken

Het motto van Woonzorgnet, ‘Jezelf Zijn’  wordt volmondig onderschreven door de bewoners. Zij geven aan dat dit motto niet alleen maar een mooie kreet is, maar dat voor dit aspect daadwerkelijk voldoende oog en oor is. De methodiek HEE, is goed in beeld bij de bewoner en zijn / haar Persoonlijk Begeleider. De kennis en kunde van de bewoners, de expertise van de medewerkers en de entourage van locatie Het Kodal maken samen dat het een goede plek is om te wonen en te ontwikkelen.

Omgeving

Het Kodal ligt aan de rand van het centrum van Nunspeet, in een bosrijke omgeving.  Het karakter van de locatie is rustgevend. Met het centrum van Nunspeet op loopafstand, de noodzakelijke voorzieningen voor sport, activiteiten, ontspanning en de vele winkel mogelijkheden, is er in Nunspeet voor ieder wat wils. Ook de verbindingen voor het openbaar vervoer zijn op loopafstand. De echte natuurliefhebbers zijn helemaal op hun plaats. In alle rust wandelen en fietsen behoort volop tot de mogelijkheden.

Partners in zorg

Op locatie Het Kodal hebben we een nauwe samenwerking met partners uit de Regio Noord Veluwe. Voor de dagbesteding werken wij samen met diverse  aanbieders zoals Participatiehuis Zon, Zin in Kunst en Vrijwillgersorganisaties. Op het gebied van ADL ondersteuning en verpleegkundigehandelingen is PrivaZorg een goede samenwerkingspartner.

Meer weten?

Wil je meer weten over locatie Het Kodal, of een van onze andere locaties, bel dan onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling, tel. (0317) 398 800. Wij helpen je graag verder! 

Aanmelden?

Als jij je wil aanmelden voor locatie Het Kodal, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.

 • Aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij GGD Noord en Oost Gelderland. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier CT (pdf) https://www.ggdnog.nl/thema-s-publiek/item/maatschappelijke-zorg/beschermd-wonen Adres GGD Noord- en Oost-Gelderland. Postbus 3,  7000 AA ZUTPHEN.
 • Tegelijkertijd kan aanmelding worden gedaan bij Woonzorgnet via onze website.
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • Wanneer er al een beschikking is vanuit een andere gemeente of een oude CIZ indicatie, verliest men het overgangsrecht en zal er door de GGD een nieuwe beoordeling uitgevoerd worden. 
 • Wanneer de beschikking aan Woonzorgnet wordt toegekend sturen wij een aanmeldpakket.
 • Woonzorgnet beoordeelt de aanmelding op geschiktheid en de mogelijkheid tot plaatsing. 
 • Bij verwachte geschiktheid word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Eigenschappen

 • 25 zelfstandige studio's
 • Bosrijke omgeving
 • Centrum op loopafstand
 • Fietsenwerkplaats
 • Houtbewerkingswerkplaats
 • Kassen

 

 

Download brochure