Eigenschappen

 • 20 zelfstandige studio's
 • Aan de rand van het centrum
 • Nabij Velp en Arnhem
 • Tuin
 • Huisdieren toegestaan
 • Sportabonnementen

"Ik woon heerlijk dicht bij het centrum en kan weer zelf mijn boodschappen doen!"

 

Locatie Haverweg
Locatie Haverweg ligt in een gezellige woonwijk aan de rand van het centrum van Rheden. Hier bieden wij woonstudio's aan mensen uit de doelgroep Algemene Psychiatrie. De 9 aaneengeschakelde woningen zijn zo ingedeeld dat we kunnen voldoen aan de verschillende ondersteuningsbehoeftes van onze bewoners.

De locatie

Er zijn 20 studio’s op de eerste en tweede verdieping, allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. Beneden bevinden zich de keukens en de algemene ruimte waar men elkaar kan ontmoeten; bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, een spelletje te doen of op een andere manier de gezelligheid op te zoeken. Daarnaast is er ook rekening gehouden met bewoners die moeilijk ter been zijn, door ook op de begane grond een aantal woonstudio’s te realiseren. In de tuin kunnen bewoners bij goed weer heerlijk buiten zitten en genieten van de mooie omgeving. Bekijk hier foto's van locatie Haverweg.

Intensieve woonbegeleiding

Er zijn 8 woonstudio’s beschikbaar voor mensen met een intensieve zorgvraag. Er is vaak nog sprake van een alcoholverslaving die gedeeltelijk in remissie is. Met strikte afspraken mag hier alcohol en of cannabis gebruikt worden. Het gebruik van hard drugs is niet toegestaan. De studio’s hebben een gezamenlijke woonkamer en 2 keukens waar samen of individueel gekookt kan worden. Omdat voor deze groep mensen de nabijheid van begeleiding gewenst is, bevinden zich in dit gedeelte ook het kantoor van de begeleiding en verblijft hier ‘s nachts de slaapdienst medewerker.

Gezamenlijk wonen

We hebben 2 huizen zo aangepast dat men hier met 4 personen kan wonen. Iedere bewoner beschikt over een eigen woon-, slaapkamer, douche en toilet. Daarnaast is er voor deze 4 mensen een gezamenlijke woonkamer en keuken. Dit geeft je de mogelijkheid om zelfstandig te wonen, maar desgewenst ook het gezelschap van anderen op toe zoeken of samen iets te ondernemen.

Zelfstandig wonen

Voor mensen die toe zijn aan meer zelfstandigheid zijn 6 studio’s beschikbaar. Deze beschikken over een eigen woon- en slaapkamer, douche en toilet. De keuken wordt gedeeld met een medebewoner. Je kunt dus gezamenlijk koken, maar dat hoeft niet.

Herstelondersteundedienstverlening

Met een enthousiast team bieden we ondersteuning op maat. De begeleiding op locatie Haverweg is met name gericht op ondersteuning op de verschillende levensgebieden en participatie in de samenleving, afgestemd op de zorgvraag van de bewoner. Samen met de bewoner en de Persoonlijk Begeleider wordt een zorgleefplan opgesteld dat na 6 maanden wordt geëvalueerd en waar nodig wordt bijgesteld.

Wij werken vanuit herstel. Dit betekent onder andere het vinden en ontwikkelen van de eigen kracht. Wij kijken vooral naar wat iemand wel kan, daarbij is niemand beter dan de ander. Want iedereen heeft ervaringen, wensen en talenten. Je kracht vinden gaat met kleine stapjes en is soms best een lastige zoektocht. Mensen werken in eigen tempo en op een eigen manier aan herstel. Dat is waar wij als locatie Haverweg voor staan en waar we samen voor willen gaan.

Doelgroep

Algemene Psychiatrie

Dagbesteding

Participeren in de samenleving kan onder andere door het hebben van een zinvolle daginvulling. Een van de mogelijkheden in de buurt is bijv. Zorgboerderij De Munnikenhof in Rheden. We kijken samen met bewoners wat past bij hun wensen en interesses.

Sfeer en specifieke kenmerken

Kenmerkend voor locatie Haverweg is, dat het midden in een woonwijk ligt. Het centrum is op loopafstand. Verder beschikt locatie Haverweg over een tuin waar men lekker buiten kan zitten. Huisdieren zijn in overleg met de Teamleider toegestaan.

Omgeving

Rheden is een dorp, dichtbij Velp en Arnhem, dat beschikt over een treinstation. In het centrum zijn diverse winkels, een bank, een kapper en supermarkten. Verder heeft Rheden ook diverse sportclubs en er worden veel dorpsactiviteiten georganiseerd. Ook op recreatief gebied is alles bij de hand. Rheden ligt aan de IJssel waar men heerlijk langs kan wandelen en fietsen. Ook natuurgebied Veluwezoom en Rhederlaag, het prachtige recreatiegebied, liggen op een steenworp afstand.

Partners in Zorg

Op locatie Haverweg werken we veel samen met behandelaren van onze bewoners om een juiste afstemming tussen behandeling en ondersteuning te waarborgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over locatie Haverweg of een van onze andere locaties? Bel dan onze Centrale Diensten, afdeling Zorgbemiddeling, tel: (0317) 398 800. Wij helpen je graag verder! Ook kun je contact opnemen met de gemeente voor deze locatie. T: 0900-1809 of E: beschermdwonen@wijkteamsarnhem.nl

Aanmelden?
Als jij je wil aanmelden voor locatie Haverweg, dan is het belangrijk om onderstaande stappen te volgen. Het hele proces van aanmelding tot afgifte beschikking kan 8 weken duren.
 • Voor inwoners uit Arnhem geldt: aanvraag beschikking maatwerkvoorziening bij het betreffende wijkteam, via https://www.wijkteamsarnhem.nl/beschermd-wonen/
 • Woon je in een van de regio gemeentes, dan moet je eerst een aanmelding doen bij je eigen WMO loket.
 • Ondanks de landelijke toegang tot Beschermd wonen, kan de gemeente terug verwijzen naar de gemeente van herkomst om te onderzoeken of daar een passende plek geboden kan worden.
 • Wanneer het wijkteam een beschikking afgeeft, wordt Woonzorgnet hiervan op de hoogte gesteld.
 • Woonzorgnet stuurt je een aanmeldpakket toe.
 • Woonzorgnet beoordeelt de aanmelding op geschiktheid en de mogelijkheid tot plaatsing.
 • Bij verwachte geschiktheid word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Eigenschappen

 • 20 zelfstandige studio's
 • Aan de rand van het centrum
 • Nabij Velp en Arnhem
 • Tuin
 • Huisdieren toegestaan
 • Sportabonnementen
Download brochure