Mooie cijfers van cliënten voor dienstverlening Woonzorgnet
Woonzorgnet hecht grote waarde aan de cliënttevredenheid. Een van de manieren om erachter te komen wat er goed gaat en waar nog verbetering mogelijk is, is het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek in de vorm van een enquête. Hiermee krijgen bewoners en ambulante cliënten van Woonzorgnet de gelegenheid om hun mening te delen.
Mooie cijfers
Het algemene cijfer wat cliënten voor de Beschermd Wonen ondersteuning aan Woonzorgnet geeft is een 7,6. Voor de ambulante begeleiding is dit zelfs een 8,7. Dinand Getkate verzorgde de presentatie van de cijfers namens onderzoeksbureau Triqs: “Wat opvalt is dat Woonzorgnet op een aantal punten aanzienlijk hoger scoort dan de benchmark. Bijvoorbeeld in de bereikbaarheid van de begeleiding. Ook binnen het thema inspraak & keuzevrijheid is de score hoger dan gemiddeld. Tijdens de presentatie is door de Teamleiders en de afvaardiging van de cliëntenraad goed gesproken over mogelijke verbeteringen, zoals de bekendheid van de vertrouwenspersoon en het verhogen van de deelname aan het clienttevredenheidsonderzoek door ambulante cliënten.”
‘Het is voor de Woonzorgnet teams motiverend om terug te zien dat mensen het waarderen om door ons begeleid te worden. We werken daar ook hard voor.’
Stabiel
“Dit zijn hele mooie rapportcijfers voor zowel onze intramurale als ambulante ondersteuning. Naast dat we financieel gezond zijn, is ook de kwaliteit van dienstverlening goed op orde.” vult Hanne Derickx, Operationeel directeur Woonzorgnet aan. “Het is voor de teams motiverend om terug te zien dat hun inzet, begeleiding en professionaliteit gewaardeerd wordt. We werken daar hard voor. Het is ook mooi om te zien dat de ambulante begeleiding zo goed gewaardeerd wordt, terwijl Woonzorgnet nog niet eens zo heel lang een focus op ambulante dienstverlening heeft.”
Altijd ruimte voor verbetering
“Wat mij opvalt is dat de tevredenheid over het algemeen stabiel is gebleven. Door corona zijn we al bijna 2 jaar beperkter in de mogelijkheden om dingen te kunnen ondernemen. Dat het aanbod in activiteiten iets lager scoort dit jaar is dan ook goed te verklaren”, vervolgt Hanne. “Je kunt je voorstellen dat dit voor mensen met een psychische kwetsbaarheid veel impact heeft. Ook hebben we aandacht voor het verder verbeteren van de woonlocaties. We nemen alle feedback mee en gaan daarmee aan de slag om de tevredenheid verder te verbeteren.”
Ook de clientenraad was vertegenwoordigd bij de presentatie van de cijfers:
“Wij zijn dik tevreden hierover. Ga zo door met de ingeslagen weg!”
Thema's
De onderzoeksvragen van het cliënttevredenheidsonderzoek zijn ook dit jaar weer verdeeld onder negen thema’s:
- bereikbaarheid van de begeleider
- informatievoorziening
- inspraak en keuzevrijheid
- omgang met begeleiding
- deskundigheid begeleider
- veranderingen in klachten en functioneren
- woon- en leefomstandigheden
- maatschappelijk herstel
- informatie-uitwisseling tussen zorgverleners
*Benchmarking is een manier om de prestaties van een organisatie te vergelijken met die van (vergelijkbare) andere organisaties.